Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou to zajímaé věci, ale neucelené, rozházené a prakticky nevědecké. Pokuste se lépe definovat nějaký geometrický zákon, např. kružnice opsaná nad svastikoi, ... nebo tak něco.

0 0
možnosti

Ty jsi expert na rude hvezdy ,kladiva a srpy to je zname !!

2 0
možnosti

Zajímavé. R^Je pro mě logické, že téhle zajímavé geometrie si lidé všimli už dávno, že existuje daleko déle, než stát, který tythle tvary zneužil pro svoje cíle. Co se týká hitlerovského hákového kříže,nemám pocit, že ho ve svastice vidím, stejně jako mi nevadí pěticípé hvězdy někde na bundě a nemám pocit, že s nimi spojuji Stalina. Hitler přeci použil svastiku černou na bílém poli v rudém pozadí, vzpomínám si správně? Až taková kombinace by na mě asi působila nepatřičně.

Hezký blog, díky. R^

3 0
možnosti

a jaký je vlastně její správný zobrazení? jako písmena Z nebo zrcadlově jako hranatý písmena S? vyskytujou se totiž obě a mám za to, že jeden směr je ten starověkej a AH vytvořil zezrcadlením ten druhej

0 0
možnosti
Foto

V textu myslím svastikou oba obrázky a pokud vím, tak oba se oficiálně jmenují svastika -- pravotočivá a levotočivá. Z pohledu matematika je to dost jedno :-), takže nemám důvod upřednostňovat jenom jeden směr.

Na Wikipedii se v náboženském významu objevují obě verze.

Domnívám se, že z moderní historie je známé natočení "S" (oni vůbec měli rádi písmeno S, pokud vím, ale možná je to náhoda, nejsem historik).

0 0
možnosti
Foto

Diky za zajimavy clanek. Svastika je stary arijsky symbol a je skoda, ze ho Hitler tak znesvetil.

0 0
možnosti
Foto

Zaujal mne ten clanek o japonskych klasterech. Nejlepsim resenim problemu by dle mne byla osveta, vysvetlit lidem, ze to je stary symbol, ktery existoval tisice let pred hitlerem a nemel by se z klasteru odstranovat. Pokud se odstranuje, tak vlastne ma hitler negativni vliv na to, co delame nyni, a to je skoda. Obavam se vsak, ze nekteri lide by takovou osvetu nepochopili a neprijali.

0 0
možnosti

svastika má prostě smůlu a je v tom samozřejmě nevině ale ať byla symbolem čehokoliv po jejím zneužití nacisty ji už nikdo neodpáře že představuje symbol nacismu, ergo když většina lidí vidí svastiku nevzpomene si na to píšete ale na nacisty,

to už je úděl symbolů

1 0
možnosti
Foto

Dneska to tak asi je, ale i proto to píšu. Abychom se jednou časem vrátili k tomu, že je to vlastně primárně docela cool symetrický obrázek. Věřím, že jednou k tomu dojde.

Například pentagram je celkem důležitý v teorii grafů -- je v úplném grafu na 5 vrcholech a Petersenově grafu. Domnívám se, že dříve byl taky dost potlačován coby symbol satanismu. Zato dneska už lidi satanismus moc nehrotí :-) a pentagram považují primárně za snadno nakreslitelnou hvězdičku (teda pěticípá hvězda zas někomu evokuje komunisty, ale to je zas jiný příběh).

Ale možná to je trochu jinak, historie není moc moje parketa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Matfyzák a linuxák, který se snaží k demokracii přistupovat zodpovědně, což jej nutí se zajímat i o témata, která s matematikou ani Linuxem vůbec nesouvisí. Politicky momentálně u Svobodných, ale mám docela rád i Piráty, ODS, ...

Seznam rubrik