Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No nevím jak opičky, ale u nás v banánové republice by to mělo být jasné - volíme ananasy- a to povinně :-)

1 0
možnosti

Přikládám odkaz na podobné téma popisující hodnocení vítěze Schulzovnou metodou: https://ponec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=567627 . V případě několika vítězů lze finálního vítěze určit pořadím na kandidátce, které se určí losem. Taktizování voličů lze jen těžko zabránit a tak bude asi nezbytné přijmout to jako součást hry.

1 0
možnosti

Pokud jde o volbu pěstování plodin, je situace snadnější. Dohodneme si, o co nám jde, například: Nejvyšší výnosy nebo Nejmenší pracnost při pěstování. Tomu se říká kritérium optimality. V odborné literatuře se můžeme dočíst, kolik která plodina přináší výnosy nebo kolik práce vyžaduje při pěstování a máme to vyřešené. Při volbě prezidenta je problém dohodnout se na tom kritériu optimality, a kdybychom nakrásně nějaké našli, pak neumíme vyhodnotit, nakolik ho který kandidát splňuje.

1 0
možnosti

Popsal jste to hezky. Je to pochopitelné a vyjadřuje to fakt, který známe všichni. Vždy bude někdo nespokojen. Jeden kritický bod, článku nikoli obsahu, tam za sebe vidím. Přečetl jsem třetinu, třetinu přeskočil a dočetl závěrečnou část. Příliš kombinací na jeden blog. I když chápu to, že jste chtěl popsat detailně.

0 0
možnosti
Foto

Tak nějak jsem předpokládal, že ten zejména důkaz není moc čtenářsky atraktivní. Ale chtěl jsem to mít pohromadě, no. A taky abych to měl zaznamenané pro sebe.

0 0
možnosti
Foto

Pěkná logika, ale já bych řekl, že žádná náhoda není. Vše je pro nás nedostižně složitá "bio-matematika" řádu a systému, jehož jsme nedílnou součástí.

0 0
možnosti
Foto

Volební systém Národní fronty nejlepší systém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Matfyzák a linuxák, který se snaží k demokracii přistupovat zodpovědně, což jej nutí se zajímat i o témata, která s matematikou ani Linuxem vůbec nesouvisí. Politicky momentálně u Svobodných, ale mám docela rád i Piráty, ODS, ...

Seznam rubrik