Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám podobný problém, nicméně myslím, že roušky do volem nezrušej a protože nechodím nikam, kde se roušky nosit musí, (možnost volit po internetu není) mám tím pádem po problému. :-)

0 0
možnosti

V hodnocení stran i osobností se s vámi liším a někdy zásadně, ale fakt je ten, že pravověrný pravicový liberál nemá koho volit. Než však takový svobodomyslný člověk hodí volební flintu do žita a odejde na demonstraci anarchistů, měl by si položit otázku, proč? Proč nikdo nemá pravicově liberální program? Proč nikdo neprosazuje radikální snížení daní, tedy zejména zdanění výroby a přesun do zdanění spotřeby. S tím je spojeno i radikální osekání administrativy státu. Mimochodem, co celou tu krizi dělají tisíce úředníků najatých na EET?

Odpověď je celkem jednoduchá, čistě pravicová liberální strana nemá šanci, nejsou zde na to voliči. Důkazem je to, že všechny takové strany, tedy s takovým programem, jsou pod hranicí volitelnosti. Kde je největší síla voličů, nám ukazuje marketing Babiše, zároveň jsou to i ti nejsnáze podplatitelní a ovlivnitelní. Jsou to důchodci, pohrobci socialismu neschopní se o sebe postarat, státní zaměstnanci a nezapomeňme na armádu dlužníků většinou v exekuci. Ti všichni vzhlíží ke svému spasiteli a dárci, těžko je přesvědčíte, že všechny ty dary zaplatí děti a jejich děti, nezajímá je to. Oni řeší jen sebe, tady a teď. Závidí úspěch a nenávidí úspěšné, kromě svého vůdce, protože jim je vnuknuto, že vůdce se s nimi o úspěch dělí (svůj dobrovolně a ostatních nedobrovolně), což je hovadina. Tohle je oněch 30% voličstva a kdyby byl Babišem na očkování zaměřen tak agresivní marketing, jako na jmenované skupiny, pak máme očkované i novorozence.

Jenže je tu jiskra světlejší budoucnosti, přichází nová generace, pohrobci socialismu a dlužníci se smrskávají, navíc nová generace je často levicová a to vše ubírá Babišovi a žádný marketink to nezvrátí. Proto je tak nervózní a uchýlil se k podpásovkám v podobě zjevných lží. Trochu to srovnává nárůst důchodců a nárůst státních zaměstnanců, jenže trend se zastavit nedá. Nutno poznamenat, že Babiš cílí na ještě jedno volební období a pak se uvidí, to se jasně odráží v rozpočtu státu.

Tak šťastnou volbu.

2 1
možnosti

Tisíce úředníků najatých na EET? RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

Probruselská neomarxistická neliberálně nedemokratická pětka (Pirátistan Spolu) nemá s pravicovou politikou nic společného.

5 2
možnosti

STBácká, sovětskokomunistická ultrapravičácká trojka (ANO, KSČM, SPD) jsou pravičáci pod vedením miliardáře. ;-)

I na ostatní by se dala smotat nějaká slátanina.;-)

2 0
možnosti

Letošní volby budou důležité v tom, že většina občanů (podle dosavadních průzkumů) bohužel pravděpodobně zvolí ty, kteří více než rok zaváděli nebo podporovali bezprecedentní omezování života občanů, a přitom zvysoka kašlali na zákony a ústavu (celý parlament mimo SPD). Tím se tento postup zlegalizuje a vznikne určitý druh absolutismu, kdy vláda kdykoliv (stačí prohlásit, že je „nebezpečí pandemie“) bude moci občany jakkoliv šikanovat (zákazem nočního vycházení, opouštění katastru, okresů, potvrzení i na návštěvu hospody atd.) a nařídit v podstatě cokoliv. Bylo by bylo velmi důležité, aby se do parlamentu dostala alespoň jedna strana, opravdu hájící svobody jednotlivce. Ideálně nikoli SPD...

2 1
možnosti
Foto

ODS nikdy pravicová nebyla. Měla jen pravicovou retoriku, ale když byli u moci, vždy se chovali jako strana levicově. Skutečně pravicoví politici, jako byl např Kubera, byli u nich vzácnou výjimkou.

Piráti se zcela vymykají vaší definici pravicového liberalismu. Mohou tak působit některé části jejich programu, ale jejich praktické kroky v parlamentu jsou přesným opakem. Stejně jako aktivity a prohlášení jejich vrcholných představitelů.

Praktický přínos Urzy v politice je nulový. Nechce nic měnit, nechce o ničem rozhodovat, nechce nic rušit. Chce jen získat posluchače.

Pro pravicového liberála tak zbývá jen uskupení TSS, ke kterému taky lze mít výhrady, hlavně kvůli kontroverzním činům Trikolory, ale ty byly spojeny převážně s aktivitou Klause ml.

6 1
možnosti
Foto

Pravicový liberál? Trikolora?;-D Ta přece není pravicová ani liberální....nejlíp uděláte když budete volit jednu ze stran, která má šanci se dostat do PS. Tak jedině to má smysl....

4 5
možnosti

Levicový extremista Bárta bude radit pravici, koho volit. Určitě

1 0
možnosti

ODS se svým nedávným slibem - státní podporu na hypotéku tomu, kdo chce bydlet ve svém trumfuje tímto levicovým populizmem i ČSSD. Ani podpora green dealu je neřadí k pravici.

Ani já bych SPD nevolil ani omylem, ale nemyslím si, že téma migrace islamistů, nebo obecně Arabů a Afričanů by byla "strašením". Naopak, je a hlavně bude to zásadní téma.

Pan Volný, sám stoupenec konspiračních fantasmagorií, ale do své strany přijal jednu schopnou, pravicovou ekonomku. Letos se do parlamentu nedostane (jejich mandáty připadnou nejvíc Babišovi), ale hlasy co dostanou jim zvednou šance pro příště.

5 0
možnosti
Foto

Pravicovy liberal nemuze uvazovat o volbe extremne levicovych Piratu ani o volbe stredoleveho uskupeni Spolu.

10 1
možnosti

Proč ne? Kde v programu mají Piráti něco extrémně levicového?

2 2
možnosti

Slovo "liberál" nyní znamená pravý opak toho, co před lety a rozhodně se vylučuje s pravicí. Místo "svobody" zpravidla "boj proti nenávisti" a jiné formy cenzury.

11 0
možnosti

Nemáte pravdu "liberál" je v podstatě každý, kdo nehlásá totalitu. Totalitu pravicovou, jednoho vůdce, nebo levicovou, jedné strany a vlády. Takže pak se takový liberál liší jen tím, jak moc uznává osobní svobodu druhých, protože svoboda jednoho končí na hranici svobody druhého. Jde tedy pouze o stanovení hranice, a ta je ve společenství dána obecnou morálkou. Podle obecné morálky jsou pak tvořeny zákony, tedy ty hranice přepsány na papír. Celá ta šaráda se děje jen v zájmu porozumění a zabránění nenávisti.

Paradoxně jsme k prosazení toho všeho vynalezli zastupitelskou demokracii založenou na soutěži názorů, takže vlastně na konfliktu a je důležité, aby nepřerostl v nenávist, což je tenká hranice, která se lidstvu už párkrát vymkla. Svoboda je hodnotou nejcennější, dokonce cennější než život jednotlivce a lidem se za ni vyplatí bojovat, což totalitní vůdci nechápou a diví se, že touhu po svobodě nemohou nikdy přemoci. Největším liberálem je pak nutně anarchista s nemožným požadavkem svobody absolutní, ovšem jen ten nenásilný, něco ve smyslu hnutí hippie. Násilnosti spojené s anarchisty jsou spíše totalitním projevem, nebo provokací totality, která používá lež jako hlavní prostředek pro udržení moci spolu s násilím. Tak to vidím já.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 664x
Matfyzák a linuxák, který se snaží k demokracii přistupovat zodpovědně, což jej nutí se zajímat i o témata, která s matematikou ani Linuxem vůbec nesouvisí. Politicky momentálně u Svobodných, ale mám docela rád i Piráty, ODS, ...

Seznam rubrik